Chrumkavá čína
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
2
hrste
arašidy
200
g
šampiňóny
300
g
brokolica
1
ks
cibuľa
1/2
ks
pór
1/2
cl
glutasol
2
PL
solamyl
1
dl
sójová omáčka
olej
1
strúčik
cesnaku
1/2
cl
zázvor
1
cl
mleté čierne korenie
1/2
cl
soľ
postup
Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, môže byť aj do druhého dňa).Na panvici zohrejeme olej, keď chceme jedlo pikantné, opečieme na ňom najskôr 1 rozdrobenú chilli papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme pokrájanú všetku zeleninu, šampiňóny alebo huby, arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, čím mäso pekne zhnedne. Podlejeme a udusíme do chrumkava. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.