FOTORECEPT: Ryžové knedlíky s mrkvovo-tofu omáčkou
5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
šálka
ryža
1
šálka
pšeno
6
šálok
voda
múka podľa potreby
Omáčka
400
g
biele tofu
10
ks
mrkva
1,5
dl
voda
tekuté sladidlo
postup
1.
Ryžu a (horúcou vodou sparené) pšeno dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, potom zmiernime teplotu a prikryté varíme pomaly, pokým sa nevyparí všetka voda a obilniny nebudú mäkké.
2.
Mrkvu ostrúhame, narežeme na malé kusy a vložíme do mixéra.
3.
Rozmixovanú mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme do mäkka 10 min.
4.
Po uvarení necháme mrkvu vychladnúť. Potom k nej pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosladíme a vložíme na cca 3 hod. do chladničky.
5.
Uvarenú ryžu a pšeno necháme vychladnúť. Z vychladnutej hustej kaše tvarujeme knedlíky podľa vlastnej chuti.
6.
Ak sa nám bude zdať cesto príliš riedke, zahustíme ho múkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.