Zemiaková pochúťka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
200
ml
mlieko
50
g
maslo
200
g
strúhaný syr
2
ks
vajce
1
KL
majorán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
750
g
pór
60
g
maslo
1
strúčik
cesnaku
200
ml
zeleninový vývar
150
ml
biely jogurt
50
g
šunka
trochu
petržlenová vňať
2
ks
zelená paprika
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej slanej vode. Varia sa približne 12 minút, potom ich scedíme a vymiešame s horúcim mliekom, maslom a soľou na hladkú kašu. Necháme ju trochu vychladnúť a vmiešame do nej nastrúhaný syr a vajcia.
2.
Pór umyjeme, nakrájame na rezance spolu s paprikou a opražíme na masle. Pridáme prelisovaný cesnak, zeleninový vývar, jogurt a dusíme. Šunku nakrájame na rezance, petržlenovú vňať nasekáme a vmiešame do póru. Nakoniec dochutíme soľou.
3.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a vlejeme do nej zeleninovú zmes. Na ňu navrstvíme pripravenú kašu a dáme ju zapiecť do rúry. Podávame ihneď.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.