Pridať recept

Kakaová roláda

ingrediencie

5 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
3 PL
polohrubá múka
4 KL
kakao
1/5 liter
smotana na šľahanie

postup

1.
Žĺtky rozotrieme s cukrom, pridáme kakao, múku a nakoniec zľahka votrieme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov.
 
2.
Vylejeme na plech (vyložený papierom na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút.
3.
Vyšľaháme smotanu a potrieme ňou upečené, vychladnuté cesto. Pozorne zvinieme do rolády a môžeme pocukrovať.
4.
Namiesto šľahačkovej plnky môžeme poučiť džem, taktiež nemusíme pridávač kakao a roláda bude svetlá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...