Pridať recept

Zemiakové taštičky so šampiňónmi

ingrediencie

3 ks
jarná cibuľka
100 g
šampiňóny
mleté čierne korenie
soľ
hubové korenie
uvarené zemiaky
zemiakový škrob
pažitka
hrubá múka
žerucha
olej

postup

Na oleji opražíme cibuľu spolu so šampiňónmi. Okoreníme, osolíme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a postrúhame. Pridáme škrob, múku a sekanú pažítku. Vypracujeme tuhšie cesto. Nakrájame ho na kúsky a roztlačíme ho rukou do okrúhleho tvaru. Plnku, ktorá vychladla dáme do stredu cesta a vytvarujeme knedličky ( taštičky ). Vytvarované knedličky varíme v slanej vode 12 až 15 minút. Uvarené vyberieme z vody a potrieme olejom. Na závar posypeme valeriánou a žeruchou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...