Plnené krémové srdiečka
nízka
náročnosť
ingrediencie
175
g
hladká múka
3
PL
Zlatý klas
1
ČL
prášok do pečiva
50
g
maslo
50
g
rastlinný tuk
3
PL
kryštálový cukor
1
ks
vajce
1
PL
mlieko
Krém
1
PL
Zlatý klas
100
g
práškový cukor
50
g
maslo
1
ČL
vriaca voda
postup
1.
Rúru rozohrejeme na 180°C. Na prípravu sušienok potrebujeme mixér, do ktorého nasypeme múku, pridáme Zlatý klas, prášok do pečiva, potom pridáme maslo nakrájané na malé kocky a rastlinný tuk a mixujeme, kým nieje zmes dôkladne vymiešaná.
2.
Do zmesi pridáme cukor a znovu premiešame. Medzitým v miske rozmiešame vajce s mliekom, potom ho opatrne cez lievik vlejeme do zmesi a necháme v mixéri, kým sa všetky suroviny nespoja a nevytvoria jemné cesto. Z cesta vypracujeme bochník, opatrne ho zabalíme do fólie a na 20 minút vložíme do chladničky.
3.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 4 mm. Formičky obalíme v múke a začneme vykrajovať srdiečka.
4.
Pečieme rozložené na plechu, na ktorý sme predtým rozprestreli papier na pečenie. Predtým, než ich začneme spájať krémom ich necháme poriadne vychladnúť.
5.
Do mixéra vložíme práškový cukor a Zlatý klas, pridáme maslo a miešame, kým nie je krém jemný. Potom pridáme lyžičku vriacej vody a znovu premiešame.
6.
Po vychladnutí začneme spájať srdiečka krémom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.