Zeleninový veniec
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
karfiol
100
g
mrkva
50
g
petržlen
100
g
zelený hrášok
30
g
krupica
3
ks
vajce
mleté čierne korenie
strúhanka
petržlenová vňať
olej
soľ
postup
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberiem ho na malé ružičky. Koreňovú zeleninu očistíme a uvaríme ju v osolenej vode a nakrájame ju na malé kocky. Vajcia, ktoré sme rozšľahali pridáme k zelenine spolu s hráškom, krupicou, korením a soľou. Pridáme strúhanku na zahustenie a premiešame. Vymastíme kruhovú formu na pečenie a vysypeme ju strúhankou. Vylejeme do nej zeleninovú zmes a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov asi 40 -45 minút. Upečieme doružova. Veniec, ktorý je dopečený ozdobíme čerstvou zeleninou. Zeleninový veniec môžeme podávať buď samostatne alebo ako prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.