Chvostík z homára s kakaovými haluškami a omáčkou
1
porcia
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
polenta
10
g
kakao
olivový olej
homár
5
g
maslo
petržlenová vňať
korenie
soľ
paradajka
čili paprička
biele víno
vývar
postup
Niekoľko kvapiek oleja pridáme do vriacej a osolenej vody, postupne pridávame polentu, až kým nezhustne kaša. Teplotu znížime a za občasného miešania varíme asi 40 minút. Polentu, ktorú sme uvarili necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme kakao a maslo. Riadne premiešame. Umyjeme homára, odstránime z neho hlavu, ktorú však nevyhadzujeme. Z chvostíka opatrne vyberieme mäso tak, aby sa nepoškodilo. Olej necháme rozpáliť a pridáme doň cesnak, ktorý sme nasekali, čili a petržlenovú vňať. Orestujeme len krátko a potom pridáme chvostík z homára. Obsah hlavy vytlačíme do panvice a len krátko povaríme. Do pripravenej omáčky pridáme biele víno, trochu vývaru a nakoniec pridáme aj niekoľko kúskov paradajky, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Varíme až dokiaľ nezmäknú.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.