Mandľová torta
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
120
g
práškový cukor
100
g
polohrubá múka
50
g
mandle
40
g
maslo
tuk
múka
Náplň
marhuľový džem
Na ozdobenie
mandľové lupienky
200
g
pochúťková smotana
1
ks
stužovač šľahačky
1
ks
pomaranč
hrozno
postup
1.
Z bielkov ušľaháme pevný sneh, do ktorého najskôr zašľaháme cukor a potom opatrne vmiešame žĺtky, múk, mandle a zmäknuté maslo. Cesto rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pri teplote 170 C pomaly upečieme.
2.
Vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojíme, potrieme džemom a spojíme do pôvodného tvaru. Strany torty ľahko potrieme džemom a posypeme mandľovými lupienkami. Na povrch torty nanesieme pochúťkovú smotanu zmiešanú so stužovačom šľahačky a ozdobíme na kolieska nakrájaným pomarančom a hroznom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.