Čokoládový krém s ovocím
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
horká čokoláda
400
ml
mlieko
40
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový puding
1
ks
žĺtok
1
KL
mletá škorica
2
PL
koňak alebo brandy
100
ml
smotana na šľahanie
300
g
ovocie
medovka
čokoládová oblátka
postup
1.
Čokoládu polámeme na malé kúsky. Z mlieka, pudingového prášku, zo žĺtka a z cukru uvaríme podľa návodu na obale puding. Odstavíme a do horúceho pudingu vmiešame polámanú čokoládu a škoricu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
2.
Potom hrniec postavíme do studenej vody a miešame do vychladnutia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do krémovej konzistencie. Do pohárov alebo dezertných misiek navrstvíme šľahačku, ovocie a čokoládový krém.
Asi na hodinu odložíme do chladu. Ozdobíme lístkami medovky, čokoládovými trubičkami alebo oplátkami.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.