FOTORECEPT: Pudingovo-makové špagety
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
bezlepkové špagety
500
ml
sójové mlieko
1
ks
vanilkový puding
5
PL
mletý mak
1
KL
vanilkový extrakt
1/2
KL
tekutá stévia
50
g
sušené hrozienka
1/2
dl
rum
50
g
tekvicové semienka
postup
1.
Špagety nalámeme na tretiny a uvaríme podľa návodu v neosolenej vode. Po uvarení scedíme a prepláchneme studenou vodou.
2.
Polovicu mlieka dáme variť a v druhej polovici rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme k nemu druhú polovicu mlieka s pudingom a miešame, pokým nebude puding hustý.
3.
Počas varenia pridáme k pudingu mak a sladidlo podľa chuti. Použila som ako štandardne stéviu, ale samozrejme je možné osladiť pokrm čímkoľvek, čo máme doma.
4.
K uvarenému pudingu pridáme hrozienka namočené v rume.
5.
Nakoniec zmiešame puding s uvarenými cestovinami a preložíme do obdĺžnikovej formy.
6.
Vrch posypeme tekvicovými semienkami, rukou ich jemne pritlačíme na špagety a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
7.
Veľmi dôležitá je posledná fáza, a to vychladnutie a zatuhnutie jedla. Špagetový koláč musí poriadne vychladnúť, aby puding zatuhol a pokrm sa dal zľahka vyklopiť z formy. Túto dobrotu som piekla v neskorých večerných hodinách a dalo mi veľa námahy sa premôcť, aby som ho o 23:00 hod. neochutnala :) Ale podarilo sa a na raňajky som si ho vychutnala dosýta.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.