FOTORECEPT: Zemiaky s červenou kyslou kapustou
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
2
ks
cibuľa
4
ks
vajce
4
PL
grilovacie korenie
2
PL
olej
400
g
údené mäso
Kapusta
500
g
kyslá červená kapusta
1
PL
olej
1
KL
kmín
1
KL
soľ
1/2
KL
majorán
postup
1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja dohneda.
2.
Po osmažení cibuľu preložíme na tanier a na tej istej panvici osmažíme na 1 PL oleja na pásiky nakrájané mäso.
3.
Na druhú panvicu dáme medzitým smažiť kyslú kapustu (bez šťavy), pridáme soľ, kmín a majorán, podlejeme ju vodou a dusíme cca 10 min.
4.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Rozdelíme ich na 2 časti a polovicu uložíme na dno vymasteného menšieho pekáča. Zemiaky posypeme 2 PL grilovacím korením.
5.
Na zemiaky navrstvíme červenú kapustu, údené mäsko a nakoniec cibuľu.
6.
Vrch prikryjeme druhou polovicou zemiakov, ktoré posypeme zvyšnými dvomi PL grilovacieho korenia.
7.
Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov 30 min. Po polhodine dáme alobal dole a pečieme ďalších 15 min. Potom zemiaky vyberieme, zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dáme zapiecť na posledných 15 min. pri vyššej teplote 220 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.