Lievance s medom
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
dl
mlieko
150
g
celozrnná múka
80
g
vločiek
40
g
med
1
ks
vajce
20
g
droždie
podľa chuti
soľ
1
dl
olej
1
ks
škoricový cukor práškový cukor
postup
1.
V mlieku rozrobíme droždie a pridáme trochu medu. Necháme chvíľku kysnúť na nejakom teplom mieste.
2.
Kvások pridáme do mlieka a za stáleho miešania pridávame múku, vločky, med, soľ a vajíčko. Z masy vypracujeme cesto. Neskôr pečieme na malom množstve oleja lievance.
3.
Upečené lievance jeme potriete s medom a posypané škoricovým cukrom alebo práškovým cukrom. TIP: namiesto medu navrchu je možné použiť tvaroh so škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.