FOTORECEPT: Špaldové palacinky s pomarančovou omáčkou
15
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
ml
ryžové mlieko
300
g
špaldová múka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
Omáčka
3
ks
pomaranč
1
PL
med
100
ml
rastlinná šľahačka
2
KL
rum
Na potretie
džem
postup
1.
Spracujeme si cesto: Do múky pridáme vajcia, soľ a mlieko a všetko rozmiešame do hladka.
2.
Palacinky opekáme z oboch strán. Ak máte kvalitnú panvicu, nepotrebujete ani kvapku oleja.
3.
Hotové palacinky potrieme džemom a zložíme do troluholníkov.
5.
Med dáme skaramelizovať a pridáme šťavu z pomarančov. Necháme na mierno ohni zredukovať na polovicu (asi 10 minút a sem- tam premiešame).
6.
Potom pridáme šľahačku a rum.
7.
Povaríme za stáleho miešania asi ešte 10 minút a odstavíme. Omáčkou polejeme palacvinky.
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.