FOTORECEPT: Zemiakové pagáčiky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1000
g
hladká múka
350
ml
mlieko
350
ml
voda
200
ml
olej
40
g
droždie
1
ČL
soľ
1
ks
Hera
5
ks
uvarené zemiaky
podľa chuti
soľ na plnku
1
ks
vajce na potretie
trochu
sezam alebo rasca na posypanie
postup
1.
Cesto : Z múky, vlažného mlieka, vlažnej vody, 1 ČL soli, oleja a droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať aby nakyslo :-)
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1cm. Na hrubom strúhadle ( na jablká ) nastrúhame Heru a
3.
a zemiaky. Osolíme, TIP : V tejto fáze môžeme pridať osmaženú cibuľku a budú famózne... Ak vám zostala zemiaková kaša z obeda, použite ju na prípravu týchto pagáčikov :-)
7.
Rozvaľkáme, ale nie príliš na tenko. A necháme cesto ešte podkysnúť.
9.
Uložíme na plech vystaný papierom a na každé koliesko vytvoríme pomocou pučítka na zemiaky mriežku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.