Francúzsky cibuľový kompót
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
šalotka
100
g
cukor
200
ml
červené víno
štipiek
tymian
podľa chuti
hroznový ocot
postup
Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska. Na rozpálenej panvici roztopíme cukor na hnedý karamel. Pridáme cibuľu a vetvičky tymianu. Pražíme približne 5 minút. Potom celú zmes prelejeme červeným vínom a dusíme približne 10 minút. Podľa chuti dochutíme hroznovým octom a necháme vychladnúť. Tento kompót chutí najlepšie studený a hodí sa ku kačacím jedlám.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.