Slivkovo-maková štrúdľa
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
160
g
mak
150
ml
mlieko
100
g
strúhanka
2
PL
rum
1
balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
krupicový cukor
trochu
škorica
300
g
slivky
1
ks
vajce
trochu
hladká múka na posypanie dosky
postup
1.
Mak pomelieme, zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu, povaríme a odstavíme z ohňa. Primiešame strúhanku, rum, vanilkový cukor, škoricu a podľa chuti pridáme cukor.
2.
Lístkové cesto necháme 20 minút odstáť v izbovej teplote, aby sa s ním lepšie pracovalo. Rozvaľkáme ho na tenký obdĺžnik a potrieme pripravenou makovou plnkou. Pridáme vykôstkované slivky nakrájané napoly a štrúdľu zvinieme. Okraje navlhčíme vodou a pritlačíme k sebe.
3.
Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 35 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.