FOTORECEPT: Roláda so šošovicovo-špenátovou plnkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mäso
1
kg
bravčové mäso mleté
2
KL
soľ
4
strúčiky
cesnaku
2
KL
rozmarín
3
PL
solamyl
2
dl
mlieko
Plnka
2
PL
plnotučná horčica
150
g
červená šošovica
1/2
ks
cibuľa
1/3
ks
mrazený špenát
4
ks
vajce
1
KL
soľ
Na potretie
2
PL
plnotučná horčica
1
KL
rozmarín
postup
1.
Mleté mäso zmiešame s rozmarínom, soľou, pretlačeným cesnakom, solamylom, mliekom a poriadne premiešame. Mäso prikryjeme a necháme cez noc odležať v chladničke.
2.
Červenú šošovicu uvaríme do mäkka v dvojnásobnom množstve vody a osolíme 1 KL soli.
3.
Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme uvarenú šošovicu, rozmrazený špenát a všetko nakoniec zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Na miernom plameni upečieme omeletu.
4.
Upečenú omeletu rozdelíme na 4 časti.
5.
Mäso rovnomerne uložíme na alobal (robila som na veľkosť 45x30 cm) a potrieme ho 2 PL horčice.
6.
Na jednu polovicu mäsa položíme omeletu a opatrne ho pomocou alobalu zavinieme do rolády.
7.
Mäso preložíme na olejom vymastený plech, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Prikryjeme alobalom a pečieme 50 min. pri teplote 180 stupňov. Potom dáme alobal dole a dopečieme pri rovnakej teplote ďalších 30 min., až sa nám vytvorí chrumkavá kôrka. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 kúskov rolády.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.