Paradajková sviečkovica
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčová sviečkovica
podľa chuti
soľ
štipiek
steakové korenie
1
KL
cesnakové korenie
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
g
slanina
1
ks
cibuľa
trochu
olej
1
ks
červená paprika
2
strúčiky
cesnaku
trochu
zeleninový vývar
400
ml
lúpané paradajky
1
PL
bylinky
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Dochutíme soľou, steakovým, čiernym a cesnakovým korením. Obalíme v plátku slaniny a zapichneme špáradlom, aby slanina ostala na mäse. Opražíme na rozpálenom oleji domäkka a mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
2.
Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, dochutíme soľou, pridáme cesnak, paradajky, vývar a dusíme na miernom ohni domäkka.
3.
Opečené mäso zalejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.