Karfiolový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
1
šálka
mlieko
4
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
100
g
krupica
60
g
roztopené maslo
trochu
olej
postup
1.
Očistený karfiol rozdelíme na štvrtky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a potom ho pokrájame na menšie kúsky.
2.
Žĺtky vyklepneme do mlieka rozšľaháme. Pridáme múku a krupicu, zašľaháme maslo a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Všetko ešte zľahka premiešame.
3.
Pekáč vymastíme olejom, vlejeme cesto, urovnáme ho a povrch posypeme nakrájanými kúskami karfiolu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch pol hodiny.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.