Kapor na židovský spôsob
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kapor
2
ks
cibuľa
3
PL
olej
1
štipka
nové korenie
1
štipka
celé čierne korenie
120
g
koreňová zelenina
1
hrsť
zelená fazuľka
30
g
pór
1
strúčik
cesnaku
50
g
šampiňóny
1
ks
bobkový list
podľa chuti
šťava z citróna
postup
1.
Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme nové korenie, celé čierne korenie, pokrájanú koreňovú zeleninu, cesnak a pór. Vložíme na porcie pokrájaného kapra a zalejeme studenou vodou tak, aby bola ryba ponorená. Šampiňóny očistíme, pridáme k rybe a uvedieme do varu. Pridáme šťavu z citróna a pokrájanú očistenú fazuľu.
2.
Kapra varíme na miernom ohni 25 minút. Uvareného kapra vyberieme a vývar varíme ešte 30 minút. Precedíme, zeleninu pretrieme cez jemnejšie sito a vložíme spolu s hubami a citrónovou šťavou do základu a uvedieme do varu. Pridáme bobkový list a varíme 15 minút. Pred odstavením vložíme porcie kapra do vriaceho základu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.