Pridať recept

Tvarohový koláč so slivkami

dobruchut

ingrediencie

250 g
roztopené maslo
350 g
hnedý cukor
6 ks
vajce
1 PL
hladká múka
1 KL
prášok do pečiva
2 balíčky
vanilkový puding
1 kg
nízkotučný tvaroh
250 g
slivky
1 balíček
číra želatína

postup

1.
Maslo vymiešame s cukrom do hladkého krému. V druhej mise zmiešame vajíčka, múku, prášok do pečiva a pudingové prášky, potom obe zmesi spojíme, pridám tvaroh a všetko vymiešame dohladka. Formu vystelieme papierom na pečenie. Tvrdšie menšie ovocie rozsypeme na dno formy, naň nalejeme cesto a stierkou uhladíme povrch.
 
2.
Pečieme na spodnej mriežke pri teplote 160 stupňov približne 1 hodinu. Vypneme rúru, ale koláč necháme vnútri v teple ešte asi 30 minút odležať. Po úplnom vychladnutí koláč ozdobíme ovocím a potrieme rozpustenou želatínou. Koláč je najlepší studený z chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...