FOTORECEPT: Valentínska ananásová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
6
PL
kryštálový cukor
6
PL
hrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok
podľa chuti
broskyňový džem
500
ml
mlieko
5
PL
hrubá múka
200
g
palmarín
10
dkg
práškový cukor
1
konzerva
konzerva ananásu
1
PL
rum
2
balíčky
marcipán
postup
2.
6 bielkov dáme do mixéra, pridáme 6 PL kryštálového cukru, k tuhému snehu pridáme 6 žĺtkov. Do 6 PL hrubej múky pridáme 1/2 balíčka kypriaceho prášku, premiešame a pridáme do mixéra.
3.
Vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy.
4.
Pečieme pri teplote 200°C 13 minút. Po vychladnutí vyklopíme na tácku a prerežeme na polovicu.
5.
Spodnú časť potrieme broskyňovým džemom a pripravíme krém. Do 500 ml mlieka dáme 5 PL hrubej múky, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Kým chladne, rozmiešame 20 dkg Palmarínu s 10 dkg práškovým cukrom. Vychladnutú kašu zmiešame s Herou.
6.
Zlejeme šťavu z ananásovej konzervy a ananás pridáme do krému, pridáme aj 1 PL rumu.
7.
Všetko premiešame a pridáme na spodný plát.
8.
Prikryjeme druhým plátom, tenko potrieme krémom a vypracujeme marcipánový poťah. Hotový marcipán rozvaľkáme..
9.
a opatrne pomocou valčeka prenesieme na tortu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.