Rímske orieškové rezy
42
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
120
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
g
hladká múka
2
PL
kakao
1
KL
prášok do pečiva Dr.Oetker
Náplň
500
ml
smotana na šľahanie
3
PL
práškový cukor
3
PL
čokoládový lieskovoorieškový krém
6
plátkov
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
2
PL
um
Ozdobenie
1
balíček
prášková šľahačka
150
ml
mlieko
1
balíček
Zdobenie tmavé Dr.Oetker
postup
1.
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
2.
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a orieškovým krémom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, do rozpustenej želatíny pridáme rum a zmes opatrne zamiešame do krému. Nanesieme na vychladnutý korpus, uhladíme a na hodinu odložíme do chladničky. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Povrch posypeme tmavým zdobením.
3.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.