Višňové trojuholníky
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
4
PL
višňový džem
6
PL
citrónová šťava
40
g
práškový cukor
Višňová plnka
2
hrnčeky
višňový kompót
3
PL
škrobová múčka
2
PL
citrónová šťava
60
g
práškový cukor
Šľahačka
10
g
prášková želatína
750
ml
smotana na šľahanie
40
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a uložíme naň pripravené cesto, ktoré sme rozkrojili na dva pásy. Oba pásy upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C do zlatista.
2.
Višne scedíme, vykôstkujeme a v kompótovej šťave rozmiešame škrobovú múčku, pridáme citrónovú šťavu, cukor a uvaríme hustejší krém. Do ešte horúceho višňového krému vmiešame višne. Želatínu pripravíeme podľa návodu na obale a vmiešame ju do vyšľahanej šľahačky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom.
3.
Upečené pásy necháme vychladnúť, jeden z nich natrieme džemom, pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s práškovým cukrom, šľahačkou a na druhý pás navrstvíme pripravenú višňovú plnku. Pásy pokrájame na trojuholníky tak, aby keď ich spojíme vytvorili trojuholník a vôbec nebolo vidno višňovú plnku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.