Gaštanová roláda
12
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
5
ks
vajce
2
ks
bielok
7
PL
sušené mlieko
2
PL
ovsenej múky alebo mletých ovsených vločiek
1
PL
hnedý cukor
1
PL
light lekváru hodí sa malinový alebo marhuľový
3
PL
kakao
štipiek
škorica
1
PL
arašidové maslo
1,5
ČL
prášok do pečiva
Na plnku
250
g
gaštanové pyré
3
ks
bielok
džem na potretie
postup
1.
Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút.
2.
Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme.
3.
Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.