Domáca kávová zmrzlina
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
mlieko
10
g
maizena
2
ks
vaječný žĺtok
20
g
zrnková káva
160
g
kryštálový cukor
postup
Jemne zomletú kávu zavaríme do vriacej vody a necháme stáť niekoľko minút. Polovicu cukru upálime na karamel, zalejeme mliekom, pridáme zvyšok cukru a varíme. V ocedenej vychladnutej káve rozmiešame maizenu a žĺtky, za stáleho miešania prilejeme ku karamelu a povaríme. Vychladnutý krém dáme zamraziť do strojčeka alebo mrazničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.