Šampiňónový krém
6
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
dkg
maslo
500
g
šampiňóny
1/2
liter
mlieko
250
g
smotana
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
1
ks
mozzarella
1
ČL
soľ
1
ČL
čerstvé korenie
1
PL
extra panenský olivový olej
1
ČL
chilli
postup
1.
V hrnci si rozpustime na platky nakrajane masielko, pridame olej. Medzitym si nakrajame na drobno cibulku a cesnak, ktory smazime 2-4 min na rozpustenom masle.
2.
Nakrajame si na stvrtinky sampinony. Tieto pridame do hrnca a kratko restujeme. Zlahka ich polejeme olivovym olejom, osolime a okorenime, 5 min dusime na miernom ohni (sampiony pustia stavu).
3.
Udusene sampiony podlejeme 0,5 l mlieka. Privedieme na miernom ohni do varu. Okorenime, osolime.
4.
Pridame smotanu a dokladne premiesame. 2 min povarime.
5.
Tycovym mixerom rozmixujeme na krem.
6.
Pridame na kocky nakrajanu mozzarelu spolu so susenym chilli. Opat premixujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.