FOTORECEPT: Smažená čínska kapusta po šanghajsky
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
čínska kapusta
2
hrste
sušené huby
2
ks
mrkva
2
ks
cibuľa
70
g
zázvor
1
PL
med
2
PL
sójová omáčka
2
PL
olivový olej
1
PL
kukuričný škrob
vegeta
soľ
postup
1.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a huby namočíme aspoň na 30 minút do vody.
2.
Huby premyjeme ešte párkrát čistou vodou a potom ich spolu s mrkvou zalejeme vriacou vodou. Necháme spariť 10 minút. Potom vodu zlejeme.
3.
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme sparené huby a mrkvu. Premiešame.
4.
Pridáme nastrúhaný zázvor, 2PL sójovej omáčky, 1PL medu a ešte 2 minúty podusíme na jemnom ohni.
5.
Pridáme kapustu, ktorú jemne osolíme a okoreníme vegetou.
6.
Na záver si do 100ml studenej vody rozmiešame 1 PL kukuričného škrobu a vlejeme do panvice. Poriadne premiešame.
7.
Podávame buď ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsku.
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.