Mäsová polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie mäso
1
kg
hovädzia kosť
1
ks
sliepka
1
ks
teľacia nožička
1
ks
bobkový list
200
g
mrkva
1
ks
kapusta
2
ks
cibuľa
2
ks
pór
2
strúčiky
cesnaku
500
g
domáca klobása
trochu
tymian
trebuľka
špiková kosť
zelerová vňať
petržlenová vňať
soľ
postup
1.
Do hrnca so studenou vodou vložíme kosti a hovädzie mäso a pomaly privedieme do varu. Lyžicou pozbierame penu. Následne vložíme do polievky očistenú a vypitvanú sliepku spolu s teľacou nožičkou, necháme prejsť varom a znova odoberieme penu. Pridáme rozdrvený bobkový list, očistenú koreňovú zeleninu, ktorú sme pokrájali na menšie kúsky a osolíme.
2.
Keď sa jednotlivé druhy mäsa uvaria, postupne ich vyberieme z hrnca a odložíme na teplé miesto. Štvrť hodinu pred dovarením pridáme špikové kosti, klobásu a nahrubo nakrájaný pór. Po dovarení poukladáme do hlbšej misky kúsky mäsa a posypeme petržlenovou a zelerovou vňaťou, uvarenú zeleninu, špik z kostí a klobásu a všetko prelejeme vývarom.
3.
Ako príloha k polievke sa hodí červená repa, korenené uhorky, rajčiakový šalát a postrúhaný chren.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.