Flámska slepačia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
1
ks
sliepka
1
ks
mrkva
1
ks
pór
2
ks
cibuľa
2
PL
citrónová šťava
2
ks
vaječný žĺtok
1
dl
sladká smotana
trochu
zelerová vňať
podľa chuti
soľ
trochu
mleté biele korenie
postup
1.
Sliepku očistíme a vypitveme a rozdelíme na porcie a spolu s vnútornosťami a hovädzím mäsom dáme variť. Penu, ktorá sa tvorí počas varenia, často zbierame. Očistíme cibuľu a pokrájame na štvrtky, zelenú zelerovú vňať posekáme, mrkvu a pór očistíme a pokrájame na kolieska.
2.
Takto pripravenú zeleninu pridáme k mäsu, osolíme a varíme približne 2 hodiny. Vyberieme mäkké mäso, odložíme hovädzie mäso a použijeme na prípravu iného jedla, vykostíme slepačie mäso, zbavíme kože a spolu s vnútornosťami pokrájame na malé kúsky.
3.
Precedíme vývar, povaríme chvíľu, pridáme žĺtky rozmiešané v smotane, okoreníme a primiešame kúsky slepačieho mäsa spolu s vnútornosťami. Polievku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.