Pikantné mäsové guľky
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Guľky
300
g
mleté mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
1
PL
horčica
1
PL
solamyl
3
PL
strúhanka
soľ
korenie
olej
Omáčka
50
g
hladká múka
50
g
maslo
1/2
ks
cibuľa
1
kocka
bujón
1
balíček
šampiňóny
1/2
ks
muškátový orech
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Mleté mäso (1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), vajce, na kocky nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a horčicu v miske dôkladne premiešame. Pridáme solamyl, strúhanku a zo zmesi vytvoríme guľky. Olej rozpálime na panvici a opečieme na ňom vytvorené guľky do zlata.
2.
Pripravíme si omáčku. V hrnci roztopíme maslo a necháme na ňom zosklovatieť cibuľku. Potom ju zasypeme múkou a smažíme. Zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili z bujónu, dobre rozšľaháme a za stáleho miešania pri miernom vare povaríme približne 15 minút.
3.
Pridáme nakrájané šampiňóny, strúhaný muškátový oriešok, smotanu a ešte 5 minút varíme. Na záver omáčku dochutíme citrónovou šťavou prípadne bielym vínom a podľa chutí osolíme a okoreníme.
4.
Mäsové guľky zalejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať napríklad spolu s cestovinou. Najlepšie so širokými rezancami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.