Bryndzové pirohy
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
múka
1
ks
vajce
250
g
bryndza
200
g
varené zemiaky
100
g
masť
trochu
pažitka
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Z múky, vajca, soli a vody pripravíme rezancové cesto, vyvaľkáme ho na tenko.
2.
Na polovicu dáme malé kôpky plnky, prikryjeme ich druhou polovicou cesta. Okolo kôpok stlačíme a vykrajujeme pirohy.
3.
Dáme ich variť do vriacej vody. Uvarené pomastíme roztopenou masťou alebo rozškvarenou slaninou.
4.
Plnku pripravujeme z uvarených a potlačených zemiakov rozmiešaných s bryndzou s pridaním čierneho korenia a posekanej pažítky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.