Mamičkine ďumbierniky
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
práškový cukor
250
g
hladká múka
2
ks
žĺtok
2
ks
vajce
1
KL
ďumbier mletý
tuk na vymastenie plechu
postup
1.
Nad parou miešame do zhustnutia žĺtky, vajcia a cukor a ďalej miešame až kým hmota nevychladne. Na dosku preosejeme múku, pridáme mletý ďumbier, vychladnutú hmotu a vypracujeme cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou približne 3 mm a povykrajujeme formičkami rôzne tvary, ktoré rozložíme na vymastený plech a necháme ich v chlade odležať do nasledujúceho dňa. Potom rýchlo upečieme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.