Pridať recept

Šišky s kuracím mäsom

24
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
hladká múka
1 ČL
mletá rasca
200 g
posekané maslo
2 ks
zltky
1 ks
cibuľa
350 g
kuracie mäso
1 PL
kari korenie
1 PL
hladká múka
1 hrnček
kurací vývar
2 PL
mangové čatní
3 PL
posekaný koriander

postup

1.
Do misy preosejeme múku. Cesto miesime končekmi prstov dovtedy, kým nepripomína mrveničku. Uprostred urobíme jamku, pridáme žĺtky a 5-6 lyžíc vody.Potom miesime nožom s plochým ostrím, kým sa všetky prísady nespoja. Preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník.
 
2.
Potom ho zabalíme do mikroténovej fólie a necháme odstáť v chladničke 30 minút.Zľahka vymastíme plechy na dolky s 12 jamkami. Dve tretiny cesta vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, aby sa hodili do jamiek. Zvyšné cesto vyvaľkáme a formičkou z neho vykrojéme 24 horných častí. Aj tie dáme vychladiť.
3.
Vo veľkej panvici zohrejeme ďalšie maslo a na ňom upražíme cibuľu domäkka. pridáme kuracie mäso a keď zhnedne, pridáme kari korenie s rascou a popražíme 2 minúty. Pridáme lyžicu múky a popražíme 30 sekúnd.
4.
Odstavíme a postupne pridávame vývar. Potom zmes vrátime na oheň a miešame, kým nezovrie a nezhustne. Oheň zmiernime a povaríme ešte 2-3 minúty. Pridáme čatní a koriandrové listy. Dochutíme a necháme vychladnúť.
5.
Rúru predhrejeme na strednú teplotu - 180 °C. Plnku rozdelíme do jamiek s cestom, okraje potrieme vodou. Navrch položíme vrchné časti a na okrajoch ich pritlačíme koncom ostrého noža. Pečieme 30 minút. Necháme trochu vychladnúť, potom ich vyklopíme. Podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať