FOTORECEPT: Zapekaná zemiaková kaša s vajíčkom
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiak
4
ks
vajce
60
g
maslo
2
dl
mlieko
tuk na vymastenie plechu
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.
2.
Potom ich scedíme a spolu s maslom a mleikom vymiešame na kašu.
3.
Dochutíme poriadne soľou a čiernym korením.
4.
Formu vymastím, vložíme zemiakovú kašu, urovnáme a urobíme 4 jamky. Do každej rozbijeme surové vajíčko a všetko dáme zapiecť na 200 stupňov približne 30-45 minút. Kaša je hotové, keĎ vrch bude zlatistý a krásne upečený.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.