Zemiakový nákyp s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
zemiaky
5
ks
vajce
200
g
cibuľa
200
g
tuk
1/2
liter
mlieko
podľa chuti
soľ
Plnka
600
g
mäso
100
g
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
50
g
tuk
postup
1.
Zemiaky uvaríme a strojčekom pretlačíme. Ešte do teplých pridáme rozpustený tuk, soľ, mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajcia a všetko spolu zamiešame.
2.
Na pekáč vymastený tukom rozotrieme polovicu zemiakovej kaše, potom dáme plnku z mletého mäsa a druhú polovicu zemiakov.
3.
Povrch potrieme vajcom a v rúre upečieme. Nákyp podávame s tatárskou omáčkou.
4.
Na plnku môžeme použiť hovädzie, bravčové alebo baranie mäso. Uvarené alebo udusené mäso pomelieme, pridáme upraženú cibuľu, soľ, korenie, tuk a všetko premiešame.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.