Rybacia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
sladkovodná ryba
500
g
koreňová zelenina
podľa chuti
ocot
podľa chuti
soľ
2
dl
kyslá smotana
50
g
hladká múka
50
g
maslo
trochu
celé čierne korenie
trochu
bobkový list
1,5
kg
zemiaky
50
g
cibuľa
1
ks
citrón
podľa chuti
chilli korenie
postup
1.
Z očistenej ryby odrežeme hlavu, vypitváme vnútornosti, umyjeme ju a pokrájame na kúsky po 50 g.
2.
Pokrájanú rybu vložme do 1,5 l vody, pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na rezance, cibuľu pokrájanú nadrobno, ocot, celé čierne korenie, bobkový list a varíme aspoň 30 min.
3.
Potom pridáme zemiaky a dovaríme.
4.
Nakoniec primiešame z masla a múky pripravenú bledú zápražku, kyslú smotanu a ešte povaríme asi 5 min. Nakoniec polievku ochutíme citrónovou šťavou a chilli korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.