Hubová omeleta
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
soľ
trochu
muškátový orech
30
g
tuk
30
g
hladká múka na zápražku
1
konzerva
huby
trochu
mäsový vývar
trochu
petržlenová vňať
3
ks
vajce
20
g
hladká múka
1,25
dl
mlieko
postup
1.
Múku, mlieko, vajcia, soľ a postrúhaný muškátový orech zmiešame, cesto vložíme do vymastenej nákypovej formy a pečieme v rozohriatej rúre 20 až 30 min.
2.
Medzitým si pripravíme zápražku z tuku a múky, dolejeme ju vývarom tak, aby vznikla kašičkovitá omáčka, do ktorej zamiešame huby a dôkladne povaríme. Nakoniec plnku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
3.
Do stredu upečenej omelety dáme plnku a podávame ju priamo z formy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.