Zemiakové karbonátky so syrom
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
zemiak uvarený v šupke
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
kajenské korenie
100
g
syr Feta
1
ks
vajce
1
PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
trochu
olej na vyprážanie
2
ks
vajce
trochu
hladká múka
postup
1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame. V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Panvicu dáme preč z ohňa.
2.
V miske zmiešame rukami zemiaky, soľ, korenie, vajíčka, petržlenovú vňať, rozmrvený syr a cibuľovo-cesnakovú zmes. Vymiešame hustú hmotu, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie obaľujeme v rozšľahanom vajíčku, múke a pražíme v rozpálenom oleji. Karbonátky podávame s kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.