Mäsové gule s vajíčkom
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mleté mäso
3
ks
rožok
4
ks
vajce
4
ks
vajce uvarené natvrdo
2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
strúhanka
postup
1.
Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájané rožky, vajíčka, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame a ak je príliš riedka pridáme trochu strúhanky.
2.
Na kuchynsku dosku si rozpriestrieme alobal natrhaný na väčšie štvorce, potrieme ho olejom a na každý štvorec uložíme kôpku mletej zmesi. Do zmesi dáme uvarené vajíčko a zakryjeme ju zvyšnou zmesou. Gule zbalíme do alobalu, preložíme ich na plech a pečieme pri teplote 200°C približne 60 minút.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.