Snehová torta s ovocím
12
porcií
175
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
bielkov
300
g
cukru
2
PL
kukuričnej múky
2
PL
citrónovej šťavy
Plnka
300
ml
šľahačky
250
g
tvarohu
1
ks
vanilky
1
ks
stužovač DrOetker
500
g
miešaného ovocia
postup
1.
Predhrejeme rúru na 160 stupňov. Na papier si vyznačíme kruh 23 cm.
2.
Vyšľaháme z bielkov hustý sneh, potom pridáme za stáleho šľahania po lyžičkách práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
3.
Do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a kukuričný škrob, zašľaháme ju do snehu.
4.
Natrieme na nakreslených kruh na papieri tak, aby boli okraje vyššie ako stred. Dáme do rúry a hneď zmierenie teplotu na 150 stupňov C. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a dopekáme ešte asi pol hodiny. Rúru vypnite a korpus v nej necháme ešte ďalšiu hodinu dosušiť.
5.
Zlúpime z placky papier a prenesieme ho na podnos. Necháme vychladnúť.
6.
Plnku si pripravíme tak, že si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, ktorú zmiešame s tvarohom a vanilkovým cukrom.
7.
Snehová placku pokryjeme plnkou. Ozdobíme vrch rôznym ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.