Pečený pstruh
2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pstruh
1
ks
citrón
2
PL
maslo
korenie na ryby
petržlenová a zelerová vňať
soľ
2
ks
paradajka
1
ks
farebná paprika
postup
1.
Očisteného pstruha nasolíme a okoreníme rybacím korením z každej strany. Do vnútra ryby dáme petržlenovú a zelerovú vňať a na kolieska nakrájaný citrón.
2.
Dáme na plech a okolo pstruhov dáme nakrájané paradajky a papriku. Podlejeme troškou vody a dáme piecť do rúry na 10 až 15 minút. Vyberieme, na vrch pstruhov dáme čerstvé maslo a dáme ešte na chvíľku do rúry.
3.
Ako príloha sú vhodné pečené zemiaky a zelenina, ktorá sa podusila s rybou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.