Cheesecake s ovocím
12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
sušienky
120
g
maslo
250
g
Mascarpone
250
g
syr Ricotta
100
g
mäkký tvaroh
3
ks
vajcia
80
g
cukor
šťava z 1 citóna
1
ks
kyslá smotana
1
ks
červené tortové želé Dr Oetker
350
g
ovocia
1
ks
vanilkový cukor Dr Oetker
postup
1.
Sušienky si rozdrvíme a primiešame k ním maslo. Spracujeme na cesto a touto zmesou vystelieme dno vymastenej tortovej formy. Dáme na chvíľu do chladničky.
2.
Mascarpone, tvaroh a ricottu si zmiešame. Pridáme k ním cukor, citrónovú šťavu a vajíčka. Rozmiešame. Na záver primiešame kyslú smotanu. Nalejeme na sušienkový podklad a dáme do rúry na 200 stupňov. Po 10 minútach znížime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte 20 minút.
3.
Podľa návodu si pripravíme želé. Umyté ovocie zmiešame vanilkovým cukrom a s hotovým želé a nalejeme na upečený cheesecake. Necháme schladiť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.