Vaječné krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
dl
mlieko
20
g
maslo
70
g
krupica
2
ks
vajce
2
PL
mlieko
80
g
strúhanka
trochu
masť na vyprážanie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mlieko dáme variť s maslom. Keď začne vrieť, zavaríme krupicu, posolíme a uvaríme na hustú kašu.
2.
Do vlažnej dáme 1 žĺtok a posekané vajce uvarené natvrdo.
3.
Masu vypracujeme a rozdelíme na 12 kúskov, z ktorých formujeme valčeky.
4.
Obalíme ich bielkom rozšľahaným s mliekom, strúhankou a vyprážame v horúcej masti.
5.
Podávame na šalátom liste so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.