FOTORECEPT: Jablkovo pudingový koláč
6
porcií
37
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
cesto
3
ks
vajcia
90
g
kryštálový cukor
1
PL
vlažná voda
90
g
hladká múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
plnka
4
ks
jablko
1
PL
cukor
1
PL
mletá škorica
hrozienka
1
balíček
Zlatý klas
Ostatné
kyslá smotana
vanilkový cukor
postup
1.
celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, šľaháme až kým nezväčší dvojnásobne svoj objem, potom pridáme lyžicu vody a nakoniec múku s práškom do pečiva, cesto dáme do formy alebo malého plechu, pečieme na 160°C asi 12 minút...
2.
jablká očistíme a nakrájame, pridáme cukor, škoricu, hrozienka, podlejeme troškou vody a podusíme až do zmäknutia jabĺk
3.
Zlatý klas, alebo vanilkový puding rozmiešame v 3 dl vody a vylejeme k jablkovej zmesi, uvaríme... ak jablká pustia veľa šťavy použijeme menej vody a cukor pridáme podľa kyslosti jabĺk
4.
vychladnutú jablkovú plnku dáme na korpus a necháme v chladničke dobre vychladiť
5.
potom potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypeme grankom, kakaom alebo čokoládou
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Paulapa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.