Fotorecept: Jablková žemľovka
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
pečivo
300
ml
mlieko
6
ks
vajcia
200
g
kryštálový cukor
300
g
hrudkovitý tvaroh
150
g
ovocie
1
kg
jablká
1
podľa chuti
mletá škorica
postup
1.
Pečivo nakrájame, namočíme do mlieka a ukladáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Žĺtka vymiešame so 150 g.cukrom do peny, pridáme tvaroh a natrieme na poukladané pečivo. Na tvaroh dáme ribezle alebo hrozienka, na to znovu uložíme pokrájané a v mlieku namočené pečivo a na pečivo pokrájané jablká posypeme škoricou a znovu ukladáme pokrájané pečivo. Dáme piecť na 18O st. na 40 min. Bielka vymiešame na sneh pridáme 50 gr. cukru a natrieme na upečenú žemľovku a dáme ešte na 10 min. dopiecť tak, aby sneh zhnedol.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.