Slimáky so zeleninovou plnkou
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
ml
voda
2
PL
olivový olej
1
KL
soľ
250
g
hladká múka
150
g
špaldová múka
1
KL
krupicový cukor
20
g
čerstvé droždie
Plnka
150
g
šalotka
50
g
maslo
250
g
baklažán
150
g
paradajka
trochu
nasekaná pažítka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Do väčšej misy nalejeme vodu, pridáme olej, soľ, múku, cukor a droždie. Vymiesime hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
2.
Medzitým si panvici rozpálime maslo a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný baklažán a paradajky. Zmes dusíme, dochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme ho zeleninovou plnkou, zvinieme a nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte pol hodiny kysnúť.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.