Pečené prasiatko so zeleninou
6
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
prasa
2
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
2
stonky
zeler
2
ks
cukina
3
ks
zemiaky
1
ks
pór
6
PL
olivový olej
1
štipka
soľ
10
ks
korenie čierne celé
2
ks
bobkový list
1
pohár
suché biele víno
1
PL
petržlen
2
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Rúra 200 stupňov celzia. Na veľkej panvici s 2 lyžicami oleja navysokej teplote osmažíme na kocôčky pokrájanú zeleninu, 5-6 minút. Posolíme, premiešame a odtiahneme z ohrevu. Zeleninu vyberieme.
2.
Do tejto panvice pridáme zvyšný olej, mäso a opečieme ho. Všetko potom preložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme, dáme bobkový list a mäso obrátime v šťave. Pečieme 90 minút, priebežne podlievame a pridávame víno.
3.
Asi po hodine pridáme zeleninu. Mäso posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom a petržlenom. Uložíme do servírovacej misy a podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.