Babkin tvarohový koláč
ingrediencie
Tvarohová plnka:
Na potretie:
postup
Nachystáme kvások. Do vlažného mlieka 150 ml zamiešame 1 lyžičku cukru a rozdrobíme 1/2 kocky droždia. Na teplom mieste necháme kysnúť asi 15 min.
Preosiatu múku, kvások, maslo, 100 ml mlieka, vajcia a soľ dobre spracujeme na vláčne cesto tak, aby sa odlepovalo od nádoby.
Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 1 cm. Veľkou šálkou alebo malým hrncom vykrajujeme kolesá, ktoré ukladáme na vymastený plech.
Do stredu dáme tvarohovú plnku, ktorú pripravíme tak, že tvaroh, maslo, cukor, žĺtok a hrozienka spolu vymiešame.
Posypeme škoricou a okraje cesta potrieme žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 20 min.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.